
Ultraviegls komplekts, kas vienu pieaugušo uzturēs darbībā veselu dienu zemnulles temperatūrās. Viss ir liofilizēts, vakuumā iepakots un 4 gadus glabājas bez ledusskapja. Pievieno karstu ūdeni (nepieciešamības gadījumā der arī auksts) un ēd pēc 5–10 min.
Pozīcija | Enerģija kJ / kcal | Olb. g | Tauki g | Ogļh. g |
---|---|---|---|---|
Augļu musli | 1 691 / 402 | 11 | 10 | 61 |
Ungāru liellops & makaroni | 1 769 / 421 | 12 | 15 | 57 |
Pasta krēmīgā mērcē* | ≈ 1 730 / 415 | 11 | 11 | 63 |
Meža ogu jogurts* | ≈ 1 600 / 380 | 7 | 7 | 70 |
*Ražotāja dati; pilna tabula uz katras paciņas.
Augļu musli: auzu & speltas pārslas, 25 % augļu maisījums (banāns, ananass, ābols, aprikoze, zemeņu un aveņu gabaliņi) plus saulespuķu sēklas un piena pulveri.
Ungāru liellops & makaroni: cieto kviešu makaroni, 7 % liellopu gaļas, paprika–tomātu mērce, sīpoli un garšaugi.
Pilns veģetārās pastas, ogu jogurta, dzēriena pulvera un cepumu sastāvs uzdrukāts uz katras paciņas.
Satur: glutēnu, pienu, olas (makaroni ar liellopu); atsevišķos ēdienos var būt sojas, riekstu un selerijas pēdas.
Atver paciņu, izņem skābekļa absorbētāju, pievieno verdošu ūdeni (≈ 2,5× sausās masas ml), samaisi, aizver, gaidi 5–10 min. Desertam un dzērienam vajadzīgs tikai auksts ūdens.
1 Liofilizācija – ūdens izvadīšana vakuumā, ledus tieši pārvēršot tvaikā, tādejādi ēdiens paliek viegls un uzturvielām bagāts.
Modificēta ciete – augu biezinātājs, kas novērš mērces atdalīšanos;
Maltodekstrīns – ātrs enerģijas ogļhidrāts, izlīdzina saldumu;
Palmu tauki – stabila augu eļļa zemā temperatūrā;
Jodēts sāls – sāls ar jodu vairogdziedzera veselībai.